Preskocit navigáciu

Slovenský pilot vo výcviku v USA získal prestížne ocenenie


Slovenský pilot vo výcviku v USA získal prestížne ocenenie
Od roku 2019 prebieha výcvik pilotov Slovenskej republiky v rámci modernizačného projektu stíhacieho letectva na lietadlá typu F-16 v USA. Samotný výcvik prebieha na viacerých základniach v závislosti od aktuálnej fázy prípravy jednotlivých pilotov.

Budúci piloti OS SR dlhodobo preukazujú schopnosti a kvality na nadštandardnej úrovni, čoho dôkazom sú aj skvelé výsledky, ktoré vo výcviku dosahujú.

Aktuálne sa ziskom ocenenia môže pochváliť aj nadporučík Matúš, ktorý dňa 14. marca 2023, úspešne ukončil výcvik na cvičnom prúdovom lietadle T-38 Talon v takzvanom IFF course (Introduction to fighting fundamentals) na leteckej základni Columbus štát Mississippi. Počas výciku sa mu podarilo získať prestížne ocenenie Air-to-Air TOP GUN a ocenenie River Rat warrior award čím predstihol aj svojich amerických kolegov. Nadporučík má na lietadle typu T-38 Talon nalietaných viac ako 120 hodín a v súčasnosti sa pripravuje na výcvik na lietadle F-16 na leteckej základni Morris Air National Guard v meste Tucson v štáte Arizona.

11

Autor: vvzs - Dátum: 22.03.2023
Čítanosť: 2656
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share