Preskocit navigáciu

Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18


Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18

Príslušníci 22. mechanizovaného práporu z Michaloviec pod velením podplukovníka Petra Pavlika sa v termíne od 24. apríla do 16. mája 2023 zúčastnia medzinárodného vojenského cvičenia Combined Resolve 18 vo vojenskom výcvikovom priestore Hohenfels v Nemecku.
Príprava na toto medzinárodné cvičenie začala niekoľko mesiacov pred samotným cvičením. Príprava pozostávala hlavne z intenzívneho výcviku manévrových a podporných jednotiek, ktoré boli doplňované logistickou podporou, ktoré naplánovali a riadili príslušníci veliteľstva a štábu. Pred presunom vojenskej techniky bola v parku techniky práporu vykonaná komplexná dekontaminácia vyčlenenej vojenskej techniky, ktorá odchádza do vojenského výcvikového priestoru Hohenfels v Nemecku. Samotný presun vojenskej pásovej a kolesovej techniky bude prebiehať v dvoch fázach. Prvá fáza začne 21. apríla 2023 naložením pásovej a kolesovej techniky na kamióny, ktoré sa po vlastnej osi presunú do vojenského výcvikového priestoru Hohenfels v Nemecku. Nasledujúci deň na vlakovej stanici v Michalovciach bude vykonané vagónovanie zostávajúcej pásovej a kolesovej techniky, ktorá sa presunie vlakovým prevozom do vlakovej stanice Parsberg v Nemecku.
Nakoniec príslušníci 22.mpr a zvyšok techniky sa presunie po vlastnej osi v jednotlivých kolónach do miesta vykonania medzinárodného vojenského cvičenia. Veríme, že svoje nadobudnuté spôsobilosti na tomto medzinárodnom cvičení príslušníci práporu využijú v plnej miere a budú výborne reprezentovať svoj prápor ako aj celé OS SR.


Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18Michalovskí „bigoši“ odchádzajú na medzinárodné cvičenie COMBINED RESOLVE 18

Autor: 22.mpr , Foto: 22.mpr - Dátum: 23.04.2023
Čítanosť: 1867
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share