Preskocit navigáciu

70. výročie ukončenia 2.svetovej vojny


70. výročie ukončenia 2.svetovej vojny V priestoroch Posádkového klubu Trenčín sa 6.mája 2015 uskutočnila vernisáž výstavy „70.výročie ukončenia 2.svetovej vojny“.

Výstavu, ktorú Posádkový klub organizoval pod záštitou ministra obrany SR, slávnostne otvoril vedúci Posádkového klubu Trenčín Stanislav Martinák.
Cieľom výstavy je pripomenúť obdobie druhej svetovej vojny pomocou dobových dokumentov z fondu Štátneho archívu Trenčín, fotografií, poštových dokumentov, vojenských vyznamenaní a medailí. Oživili ju aj exponáty uniforiem a zbraní z druhej svetovej vojny z depozitu Trenčianskeho múzea, ako aj zbierky členov Klubu vojenskej histórie protifašistického odboja .Výstavu podporili Personálny úrad OS SR a Prápor podpory velenia.

Vernisáž výstavy sa stretla s veľkým záujmom návštevníkov z oblasti histórie, kultúry, umenia, filatelie a numizmatiky. Kultúrny program obohatil Trenčiansky spevácky zbor pod vedením Dr.Vakoša.
Otvorenia výstavy sa zúčastnil veliteľ Pozemných síl brig.gen.Ing. Ondřej Novosad, ako aj veliteľ Práporu podpory velenia pplk.Ing. Vladimír Grišlo a ďalší vzácni hostia Kurátorom výstavy je pplk. v.v. Ing. Karol MILAN , tajomník Klubu filatelistov 52-19 pri Posádkovom klube Trenčín, ako aj člen Klubu vojenských veteránov.

Výstava je otvorená denne od 7.5.2015 do 31.5.2015 od 9,00-17,00 h.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2

Autor: Marta Koprivňanská , Foto: plk.v.v. Ing. František Horečný - Dátum: 07.05.2015
Čítanosť: 13240
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share