Preskocit navigáciu

Privítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciách


Privítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciách
Dňa 2.júla 2021 sa v priestoroch kasární 12.mechanizovaného práporu konal slávnostný nástup pri príležitosti privítania príslušníkov vyslaných na plnenie úloh z operácií PREDSUNUTÁ PRÍTOMNOSŤ v Lotyšsku, EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine, UNFICYP na Cypre, NATO MISSION IRAK, RESOLUTE SUPPORT v Afganistane, UNTSO a EUNAVFOR MED IRINI. Slávnostný nástup sa konal za prítomnosti ministra obrany Slovenskej republiky Jaroslava Naďa a náčelníka generálneho štábu generála Daniela Zmeka.
 
Oficiálne privítanie príslušníkov nasadených v zahraničných operáciách sa konalo s niekoľko mesačným oneskorením z dôvodu opatrení súvisiacich s pandemickou situáciou. Tieto opatrenia sa dotkli najmä príslušníkov 12.mechanizovaného práporu nasadených v Lotyšsku pod velením podplukovníka Gabriela Janovicsa, ktorým sa nasadenie v operácii predĺžilo z plánovaných šiestich mesiacov na jeden rok.
 
Aj z tohto dôvodu zazneli z úst ministra obrany slová vďaky adresované rodinným príslušníkom. V jeho prejave rezonovali tri slová: vďačnosť, hrdosť, odhodlanie. Rodinným príslušníkom poďakoval aj náčelník Generálneho štábu a zároveň podotkol, že rodina je žiaľ prvá obeť, ktorú kladieme na oltár služby našej vlasti. Prítomných profesionálnych vojakov následne vyzval, aby šli príkladom a boli vzorom pre občanov Slovenskej republiky aj v súčasnej situácii. S krátkou zdravicou vystúpil vedúci oddelenia starostlivosti o vojnových veteránov a vojenských dôchodcov MO SR Richard Zimány.
 

Privítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciáchPrivítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciáchPrivítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciáchPrivítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciáchPrivítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciáchPrivítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciáchPrivítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciáchPrivítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciáchPrivítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciáchPrivítanie profesionálnych vojakov pôsobiacich v zahraničných operáciách

Autor: kpt. Mgr. Peter Dragijský , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 15.07.2021
Čítanosť: 2391
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share