Preskocit navigáciu

Vojenská polícia na Oslavách 80. výročia Slovenského národného povstania


Vojenská polícia na Oslavách 80. výročia Slovenského národného povstania

      Oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP), ktoré sa konali 29. augusta  2024 v Banskej Bystrici  predstavovali významnú udalosť, pri ktorej sa Vojenská polícia opäť ukázala ako kľúčový hráč v organizácii a zabezpečení týchto spomienkových akcií. Prípravy na oslavy začali dlhé mesiace vopred a Vojenská polícia bola zapojená do viacerých aspektov ich realizácie.

     Jednou z hlavných úloh Vojenskej polície bolo zabezpečiť bezpečnosť a ochranu účastníkov osláv, medzi ktorými boli nielen veteráni a ich rodinní príslušníci, predstavitelia štátu, zahraničné delegácie ale aj verejnosť . Spolupracovala s ďalšími bezpečnostnými zložkami, aby bol zabezpečený plynulý priebeh osláv a ochrana účastníkov pred potenciálnymi hrozbami a incidentami. Koordinovala bezpečnostné opatrenia, vrátane kontroly prístupových bodov, monitorovania verejného poriadku a ochrany historických miest.

     Vojenská polícia sa podieľala v rámci osláv na organizácii sprievodných podujatí, ako sú výstavy, prednášky, kultúrne programy a stala sa súčasťou defilujúcich jednotiek, kde mala možnosť odprezentovať kynologickú spôsobilosť a verejnosti predstaviť nové moderné druhy policajnej výzbroje a techniky.

     Súčasťou osláv bola aj príprava a zabezpečenie ceremoniálov kladenia vencov a pietnych aktov na miestach spojených s SNP, kde Vojenská polícia zabezpečila, aby všetky tieto aktivity prebehli s maximálnym rešpektom a úctou.

     Oslavy 80. výročia SNP tak ukázali, že Vojenská polícia má v slovenskej spoločnosti dôležité miesto, nielen v čase kríz, ale aj pri zachovávaní pamäti na historické udalosti a ich význam pre národ. Profesionálny prístup a angažovanosť prispeli k tomu, že oslavy sa stali dôstojným a nezabudnuteľným podujatím a všetkým  príslušníkom Vojenskej polície patrí veľká vďaka za hladký priebeh osláv a vykonanie slávnostnej prehliadky.


Vojenská polícia na Oslavách 80. výročia Slovenského národného povstaniaVojenská polícia na Oslavách 80. výročia Slovenského národného povstaniaVojenská polícia na Oslavách 80. výročia Slovenského národného povstaniaVojenská polícia na Oslavách 80. výročia Slovenského národného povstania

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 13.09.2024
Čítanosť: 37
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share