Preskocit navigáciu

Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády podporilo organizáciu ONKOMAMKY finančnou zbierkou


Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády podporilo organizáciu ONKOMAMKY finančnou zbierkou

V priestoroch Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády (2.mb) v Prešove sa uskutočnilo odovzdanie finančnej zbierky v prospech občianskeho združenia ONKOMAMKY. Veliteľstvo 2.mb spolu s podriadenými útvarmi – 14. tankovým práporom v Trebišove, 21. mechanizovaným práporom Trebišov, 22. mechanizovaným práporom v Michalovciach, 20. práporom logistickej podpory Prešov a 67. rotou podpory velenia – sa zapojili do tejto významnej iniciatívy.
            Sumu 2 461 eur odovzdal podplukovník Martin Ocilka, ktorý zastupoval veliteľa 2.mb spolu s veliacimi poddôstojníkmi – štábnym nadrotmajstrom Jaroslavom Pinkošom a nadrotmajstra Slavomírom Megelom. Finančné prostriedky prevzali zástupkyne občianskeho združenia (ďalej len OZ) ONKOMAMKY pani Hižnajová a Gondolová.
           Cieľom OZ ONKOMAMKY je poskytovať podporu ženám, ktorým bolo diagnostikované onkologické ochorenie a ktoré zároveň vychovávajú nezaopatrené deti. Organizácia sa zameriava na pomoc pri prekonávaní sociálnych a psychických problémov spojených s ochorením, ako aj na podporu počas liečby a integráciu matiek späť do spoločenského a pracovného života po jej absolvovaní.
           Tento počin je ďalším dôkazom spoločenskej zodpovednosti príslušníkov ozbrojených síl a ich odhodlania pomáhať tým, ktorí sa ocitli v ťažkých životných situáciách.



Autor: št.nrtm. Bc. Jaroslav Pinkoš - Dátum: 02.10.2024
Čítanosť: 36
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share