Preskocit navigáciu

Medaila pre príslušníka operácie EUFOR Líbya


Medaila pre príslušníka operácie EUFOR Líbya

Medailu Za službu v rámci spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky si dnes 7. februára 2012 na Generálnom štábe OS SR prevzal kapitán Maroš Gonos, ktorý sa v apríli 2011 ako prvý príslušník Ozbrojených síl SR zapojil do humanitárnej operácie Európskej únie v Líbyi.

Kapitánovi Marošovi Gonosovi udelila medailu vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku pani Catherine Ashton za jeho pôsobenie v operačnom veliteľstve EUFOR Líbya v Ríme. Náčelník Generálneho štábu OS SR generálmajor Peter Vojtek, ktorý odmenenému medailu odovzdal, vyslovil uznanie za kvalitnú prácu kapitána Gonosa na veliteľstve v procese prípravy operácie EÚ v Líbyi. Podľa náčelníka GŠ tým urobil dobré meno Slovenskej republike a jej ozbrojených silám.

V rámci veliteľstva operácie v Ríme pôsobil zatiaľ jediný zástupca Slovenska v tejto misii na oddelení personálnej podpory, ktorého úlohou bolo zabezpečovať operáciu z hľadiska personálneho manažmentu. Slovenský dôstojník okrem iného dohliadal na obsadzovanie pozícií expertmi s požadovaným výcvikom a skúsenosťami na veliteľstve, komunikoval s členskými krajinami EÚ, ktoré tento personál poskytovali a spracovával personálne databázy údajov.

Úlohou operácie EUFOR Libya, ktorá stále pokračuje, je uskutočňovať humanitárne aktivity v prospech obyvateľov Líbye a pomáhať utečencom z tejto krajiny.


Medaila pre príslušníka operácie EUFOR LíbyaMedaila pre príslušníka operácie EUFOR Líbya

Autor: KaNGŠ - OPMP , Foto: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková - Dátum: 07.02.2012
Čítanosť: 14380
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share