Preskocit navigáciu

Veliteľ pozemných OS SR navštívil SEKTOR 4 na CYPRE


Veliteľ pozemných OS SR navštívil SEKTOR 4 na CYPRE

Veliteľ Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky brigádny generál Ondřej Novosad spolu s veliteľom Pozemných síl Armády Českej republiky generálmajorom Janom Gurníkom spoločne navštívili 9. apríla Kemp gen. Štefánika v SEKTORE 4 na Cypre.

Dôvodom ich trojdňového pobytu na Cypre bolo medzinárodné zasadnutie organizácie FINABEL. V sprievode veliteľov pozemných síl sa návštevy zúčastnil aj zástupca veliteľa PS OS SR plukovník Karol Navrátil, riaditeľ medzinárodného Centra výnimočnosti pre oblasť EOD plukovník Ľubomír Mrváň.

Veliteľa Pozemných síl OS SR v SEKTORE 4 privítal náčelník štábu UNFICYP plukovník Angus Loudon a veliteľ slovenského kontingentu podplukovník Miroslav Mišovic. Počas brífingu sa delegácia oboznámila s mandátom a operačnými úlohami, ktoré príslušníci OS SR v priestore zodpovednosti plnia. Následne sa návšteva presunula priamo do nárazníkovej zóny na patrolovaciu základňu CP-10, kde je dislokovaná 3. čata, obsadená slovenskými vojakmi. Členovia delegácie popriali všetkým príslušníkom SEKTORU 4 veľa šťastia pri plnení úloh v misii UNFICYP. Brigádny generál Novosad zdôraznil, aby všetci príslušníci boli hrdí na to, že podporujú mier na tomto území.


11112222

Autor: npor. Martin Stanko, UNFICYP , Foto: npor. Martin Stanko, UNFICYP - Dátum: 14.04.2014
Čítanosť: 6291
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share