Preskocit navigáciu

Výmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v Nitre


Výmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v Nitre  

V priestoroch 12. mechanizovaného práporu v Nitre sa dňa 31. júla, za prítomnosti veliteľa 1. mechanizovanej brigády plukovníka generálneho štábu Vladimíra Kubáňa, uskutočnilo slávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa práporu.

Slávnostného ceremoniálu sa zúčastnil aj veliteľ protilietadlovej brigády, zároveň veliteľ posádky Nitra, plukovník generálneho štábu Miroslav Lorinc.

Dňom 1. augusta bol do funkcie veliteľa 12. mechanizovaného práporu ustanovený podplukovník Imrich Hanula, doterajší zástupca veliteľa 13. mechanizovaného práporu v Leviciach. Odchádzajúci veliteľ, podplukovník Štefan Acsai nastúpi na výkon funkcie náčelník odboru plánovania a riadenia operácií (G-3) 1. mechanizovanej brigády Topoľčany.

 Po prečítaní personálnych rozkazov vystúpil s príhovorom veliteľ brigády plukovník Kubáň. „Verím, že tak, ako odchádzajúci veliteľ Acsai zjednotil tím 12. mechanizovaného práporu, tento tím podporí nového veliteľa, a že úroveň, ktorú dosiahol prápor, budete naďalej zvyšovať,“ uviedol plukovník Kubáň.

 „Príslušníci 12. mechanizovaného práporu. Je hotovo. Moja cesta začala v roku 1996 keď som prišiel prvý krát do Nitry a teraz tu končím. Musím povedať, že ste boli najlepší vojaci, s ktorými som vo svojej takmer dvadsaťdeväť ročnej kariére pracoval. Už ste dokázali, že v ozbrojených silách niet lepšie pripravených vojakov, ako na 12. mechanizovanom prápore. S týmto pocitom môžem spokojne odísť.“ takto sa rozlúčil odchádzajúci veliteľ Acsai.

 „Týmto dňom preberám štafetu po mojom predchodcovi podplukovníkovi Acsaiovi, budem pokračovať v jeho práci a zároveň budem hľadať ďalšie zlepšenia. Je mi cťou byť vašim veliteľom a verím že prekážky, ktoré sa nám postavia do cesty spoločne zvládneme.“ dodal na záver nový veliteľ podplukovník Hanula.


Výmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v NitreVýmena veliteľa 12. mechanizovaného práporu v Nitre

Autor: npor. Peter Poldruhák , Foto: npor. Peter Poldruhák - Dátum: 31.07.2015
Čítanosť: 4522
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share