Preskocit navigáciu

Spojenci na základni v Kuchyni


Spojenci na základni v Kuchyni

Americkí vojaci, ktorí prišli na Slovensko v rámci cvičenia Slovak Shield dnes mali možnosť zúčastniť sa na svätej omši na základni v Kuchyni. Popoludní si zahrali futbal so slovenskými kolegami. Vzhľadom na to, že dnes je na Slovensku štátny sviatok, kolegovia z Ozbrojených síl Slovenskej republiky im pripravili voľnejší program.

“Aj vojaci sú iba ľudia a takéto športové aktivity im umožnia oddychovať, bližšie sa zoznámiť s kolegami zo svojich jednotiek, ale aj so slovenskými vojakmi, ktorí pôsobia tu na základni. Samozrejme aj dnes však pokračovali v údržbe techniky a príprave na ďalší presun“ uviedol druhý zástupca náčelníka Generálneho štábu genmjr. Pavel Macko.

Svätú omšu vo vojenskej kaplnke sv. Jána Pavla II na leteckej základni v Kuchyni celebroval v angličtine nadporučík Slávko Ganaj, ktorý vojakom priblížil dnešný sviatok Sedembolestnej Panny Márie.

Spojenci budú zajtra pokračovať na cvičenie Brave Warrior do Maďarska. Časť ich techniky sa počas zajtrajšieho dopoludnia ešte predstaví na Dni otvorených dverí v priestoroch ministerstva obrany.


IIIIIIIIIIII

Autor: MO SR , Foto: MO SR - Pavol Vitko - Dátum: 16.09.2015
Čítanosť: 5560
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share