Preskocit navigáciu

Účasť v kurze poddôstojníkov v Akadémii štábnych poddôstojníkov Námornej pechoty USA


Účasť v kurze poddôstojníkov v Akadémii štábnych poddôstojníkov Námornej pechoty USA

V rámci programu IMET sa príslušníci Odboru policajného výkonu Prešov rtm. Vladimír JENDRUŠ, rtm. Jaroslav SOBEK a rtn. Matúš ČERVEŇÁK zúčastnili Vyššieho odborného kurzu (Advanced Course) a Kariérneho kurzu (Career Course) v Camp LEJEUNE, Severná Karolína, USA.

Prijatiu do 8 týždňového kurzu predchádzal výber vykonaný americkou stranou, spojený s preskúšaním jazykovej spôsobilosti. Na jednej z najväčších základní Námornej pechoty boli frekventanti opätovne preskúšaní z jazyka, absolvovali vstupné merania postavy a telesnej hmotnosti, vstupné preskúšanie z fyzickej pripravenosti (zdvihy na hrazde, beh na 3 míle).

V závislosti od kurzu absolvovali výučbu 11 až 14 klasifikovaných predmetov, v hodnotení ktorých museli dosiahnuť minimálne 80% úspešnosti. Vypracovanie samostatných úloh, zadaní a esejí je súčasťou výučby.

Akadémia Námornej pechoty je povestná svojou náročnosťou či už fyzickou, alebo psychickou. Neodmysliteľnou súčasťou denného „mariňáckeho“ drilu bola telesná príprava, ktorá pozostávala z behov (Cross-Country), prekonávania prekážkovej dráhy (HITT-High Intensity Tactical Training), ktorá prinúti jednotlivca siahnuť si na dno svojich síl – fyzických, ale aj psychických. Počas výcviku taktiež vykonali test fyzickej zdatnosti s nesenou záťažou (CFT-Combat Fitness Test).

Medzinárodné kariérne kurzy pre poddôstojníkov sú zamerané na zdokonaľovanie sa v oblasti vodcovstva, interpersonálnej komunikácie a velenia jednotke v bojovej situácii. Sú veľkým prínosom pre vybraných jednotlivcov ako po odbornej, tak aj po fyzickej a jazykovej stránke.


Účasť v kurze poddôstojníkov v Akadémii štábnych poddôstojníkov Námornej pechoty USA Účasť v kurze poddôstojníkov v Akadémii štábnych poddôstojníkov Námornej pechoty USA Účasť v kurze poddôstojníkov v Akadémii štábnych poddôstojníkov Námornej pechoty USA Účasť v kurze poddôstojníkov v Akadémii štábnych poddôstojníkov Námornej pechoty USA

Autor: Vojenská polícia - Dátum: 01.12.2015
Čítanosť: 7873
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share