Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Návšteva vojenského biskupa


Návšteva vojenského biskupa

V nedeľu 10. februára navštívil protilietadlovú raketovú brigádu v Nitre ordinár OS a OZ SR  J. E. Mons. František Rábek.

Cieľom jeho návštevy bolo posvätenie zrekonštruovanej kaplnky a hlavného oltárneho obrazu sv. Cyrila a Metoda, ktorým je vojenská kaplnka zasvätená. Kaplnka prešla v letných mesiacoch rozsiahlejšou rekonštrukciou, na ktorej sa podieľali samotní profesionálni vojaci, Vladimír Baláž, Peter Fuska, Peter Tinák, Gabriel Urban, Katarína Buchová, Jozef Krčmár. Zástupca veliteľa protilietadlovej raketovej brigády podplukovník Jozef Paňko ocenil zvlášť ich ochotu a pracovné nasadenie nad rámec ich služobných povinností.  Svätá omša celebrovaná vojenským biskupom začala v miestnej kaplnke o desiatej hodine za účasti podplukovníka Jozefa Paňka a jeho manželky, veliaceho poddôstojníka nadrotmajstra Karola Poslušného, výtvarníka Jaroslava Halma - autora oltárneho obrazu a približne 50 profesionálnych vojakov so svojimi rodinami. Vojenský biskup sa stretol taktiež s deťmi príslušníkov protilietadlovej raketovej brigády, ktoré sa pripravujú na sviatosť birmovania.

Návšteva ordinára OS a OZ SR bola ukončená slávnostným obedom v priestoroch útvarovej jedálne, kde bola možnosť sa stretnúť aj v neformálnych rozhovoroch s pánom biskupom Rábekom a utužiť tak pracovné vzťahy na úrovni ľud skej i kolegiálnej.  


Návšteva vojenského biskupaNávšteva vojenského biskupaNávšteva vojenského biskupaNávšteva vojenského biskupaNávšteva vojenského biskupaNávšteva vojenského biskupaNávšteva vojenského biskupaNávšteva vojenského biskupa

Autor: por. Mgr. Jaroslav Jablonský , Foto: čat. Mgr. Lenka Ostrovská - Dátum: 12.02.2019
Čítanosť: 3233
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share