Preskocit navigáciu

Príprava štvrtej rotácie do operácie „Predsunutá prítomnosť“ Lotyšsko


Príprava štvrtej rotácie do operácie „Predsunutá prítomnosť“ Lotyšsko

V rámci prípravy na nasadenie štvrtej rotácie eFP bola 19. mája vykonaná kontrola zladenosti mechanizovanej roty. Výcvik riadil zástupca veliteľa 12. mechanizovaného práporu (12. mpr), major Gabriel Janovics.

Na základe vývoja situácie v priestore operácie 12. mechanizovaný prápor vystriedal prvosledové jednotky a zaujal predsunutú operačnú základňu (FOB) Riečky. Jednotky nadriadeného postupne opustili priestor a boj odovzdali jednotkám 12.mpr.

Útočná operácia počas kontroly zladenosti 1. mechanizovanej roty bola vykonaná v troch fázach. V prvej fáze bol vykonaný presun a zaujatie  FOB  Riečky. Druhá fáza začala začatím presunu z FOB Riečky do východiska na útok (ATK position) Strážište. Fáza skončila zahlásením pripravenosti k útoku. V tretej fáze mechanizovaná rota zaútočila na nepriateľa o sile mechanizovanej čaty v objekte ALPHA na Jasenovom vrchu. Po ovládnutí a zabezpečení objektu ALPHA obdŕžala rota rozkaz (FRAGO) k ovládnutiu objektu BRAVO v priestoroch OREMLAND.

Počas jednotlivých fáz bola mechanizovaná rota preverená z taktickej, streleckej, ženijnej, zdravotnej, spojovacej a poradovej prípravy. Príslušníci 1.mechanizovanej roty splnili ciele a úlohy stanovené pre tento výcvik, čím potvrdili pripravenosť na previerku bojovej pripravenosti (CREVAL) predurčenej jednotky eFP IV., ktorá ich čaká v termíne od 21. do 23. mája v rámci rTC s BS (MILES).   

 

 


Príprava štvrtej rotácie do operácie „Predsunutá prítomnosť“ v LotyšskuPríprava štvrtej rotácie do operácie „Predsunutá prítomnosť“ v LotyšskuPríprava štvrtej rotácie do operácie „Predsunutá prítomnosť“ v LotyšskuPríprava štvrtej rotácie do operácie „Predsunutá prítomnosť“ v LotyšskuRotné taktické cvičenie s bojovou ostrou streľbou 1.mechanizovanej roty posilnenej o prieskumné družstvo Rotné taktické cvičenie s bojovou ostrou streľbou 1.mechanizovanej roty posilnenej o prieskumné družstvo Rotné taktické cvičenie s bojovou ostrou streľbou 1.mechanizovanej roty posilnenej o prieskumné družstvo Rotné taktické cvičenie s bojovou ostrou streľbou 1.mechanizovanej roty posilnenej o prieskumné družstvo Rotné taktické cvičenie s bojovou ostrou streľbou 1.mechanizovanej roty posilnenej o prieskumné družstvo

Autor: 12.mpr , Foto: 12.mpr - Dátum: 20.05.2019
Čítanosť: 2627
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share