Preskocit navigáciu

Príslušníci Strediska CIMIC a PSYOPS na Strednej zdravotníckej škole


Príslušníci Strediska CIMIC a PSYOPS na Strednej zdravotníckej škole

Príslušníci Strediska CIMIC a PSYOPS vykonali v rámci prípravy obyvateľstva na obranu štátu a podpory regrutácie v dňoch 15. a 17. mája výcvikovú aktivitu pre študentov Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši. Na aktivite spolupracovala aj Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika a Úrad hlavného lekára.

Prvý deň aktivita prebiehala formou branného cvičenia, počas ktorého si študenti, aj učitelia mohli vyskúšať praktické lezenie na lezeckej stene, viazanie uzlov, rôzne techniky sebaobrany, ako aj zoznámiť sa s ručnými zbraňami a skúsiť streľbu z air-softových zbraní. Študenti si ďalej mohli prakticky vyskúšať ošetrenie zranených a ich presun vlastnými silami. Najúspešnejší študenti boli v závere odmenení vojenskými odznakmi.

Druhý deň aktivity strávili študenti v priestoroch Akadémie ozbrojených síl, kde sa zoznámili s činnosťou profesionálnych vojakov v OS SR, s možnosťami štúdia na akadémii, ako aj s úlohami vojenského zdravotníctva. Na záver navštívili vojenské múzeum, ktoré sa nachádza v areáli akadémie.

Odmenou pre príslušníkov Strediska CIMIC a PSYOPS bolo nielen poďakovanie od riaditeľky Strednej zdravotníckej školy, ale predovšetkým to boli spokojné úsmevy a šťastné tváre študentov, ktorí uvítali možnosť stráviť zaujímavý deň s profesionálnymi vojakmi.


Príslušníci Strediska CIMIC a PSYOPS na Strednej zdravotníckej školePríslušníci Strediska CIMIC a PSYOPS na Strednej zdravotníckej školePríslušníci Strediska CIMIC a PSYOPS na Strednej zdravotníckej školePríslušníci Strediska CIMIC a PSYOPS na Strednej zdravotníckej školePríslušníci Strediska CIMIC a PSYOPS na Strednej zdravotníckej škole

Autor: nrtm. Zdenek Šteliar , Foto: rtm. Peter Krivoš - Dátum: 17.05.2019
Čítanosť: 2953
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share