Preskocit navigáciu

PRÍSLUŠNÍK NAŠEJ ZÁKLADNE VYTVORIL PODMIENKY PRE ŠPORT V MESTE PRE TAKMER 100 DETÍ


PRÍSLUŠNÍK NAŠEJ ZÁKLADNE VYTVORIL PODMIENKY PRE ŠPORT V MESTE PRE TAKMER 100 DETÍ
Náš príslušník, rotmajster Tomáš Varga je bývalý volejbalista a vo svojom voľnom čase sa tomuto športu venuje dodnes. Svoje skúsenosti sa rozhodol posúvať ďalej, a preto prišiel s myšlienkou založiť volejbalový klub v Ružomberku. V meste už takmer 15 rokov žiadny volejbalový klub nebol a preto ani deti a mládež nemali možnosť venovať sa tomuto športu.
            Na založení klubu začal pracovať v júni 2019. Za týmto účelom vypracoval projekt „Vráťme volejbal do Ružomberka“ ktorý ľudia vo verejnom hlasovaní podporili najväčším počtom hlasov, projekt vyhral a tak získal pre klub prvých 1000 eur.
            Počas letných prázdnin sa na volejbal prihlásilo 65 detí v troch vekových kategóriách a trénovať sa začalo v troch telocvičniach v meste. Volejbalový klub Tomáš zaregistroval aj priamo v Slovenskej volejbalovej federácii (SVF). Ambiciózne prihlásil do súťaže riadenou SVF 5 družstiev. Družstvo juniorov zase do Liptovskej volejbalovej ligy.
            V súčasnosti má klub 98 členov od 8 do 18 rokov a trénujú ich ôsmi tréneri. Stihli zorganizovať tri volejbalové turnaje. Odohrať 37 zápasov.
Sme radi, že práve náš príslušník stál za vytvorením podmienok pre deti a mládež, venovať sa športu, pohybu a v konečnom dôsledku reprezentuje základňu aj mesto Ružomberok.
Držíme palce v ďalšej práci s deťmi a mládežou.

PRÍSLUŠNÍK NAŠEJ ZÁKLADNE VYTVORIL PODMIENKY PRE ŠPORT V MESTE PRE TAKMER 100 DETÍPRÍSLUŠNÍK NAŠEJ ZÁKLADNE VYTVORIL PODMIENKY PRE ŠPORT V MESTE PRE TAKMER 100 DETÍPRÍSLUŠNÍK NAŠEJ ZÁKLADNE VYTVORIL PODMIENKY PRE ŠPORT V MESTE PRE TAKMER 100 DETÍPRÍSLUŠNÍK NAŠEJ ZÁKLADNE VYTVORIL PODMIENKY PRE ŠPORT V MESTE PRE TAKMER 100 DETÍ

Autor: rtm. Juraj Stolárik , Foto: rtm. Tomáš Varga - Dátum: 06.02.2020
Čítanosť: 8226
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share