Preskocit navigáciu

Pomôžme vojenskému duchovnému majorovi Petrovi Dzijakovi


Pomôžme vojenskému duchovnému majorovi Petrovi Dzijakovi

Major Mgr. Peter Dzijak už osemnásť rokov plní svoje poslanie vojenského duchovného. Desať rokov pôsobil ako vojenský kaplán na Vrtuľníkovom krídle v Prešove a od roku 2013 je riaditeľom kancelárie Ordinariátu OS a OZ SR. Počas svojej služby vojenského duchovného pôsobil v zahraničných misiách v Iraku a dvakrát v Afganistane.
26. marca 2021 následkom náhlej cievnej príhody upadol do bezvedomia. Vďaka rozvážnemu konaniu kolegu, ktorý bol v tom čase nablízku, ako aj rýchlej reakcii zdravotníckych záchranárov mu bola poskytnutá prvotná pomoc, ktorá pokračovala operáciou na neurochirurgickej klinike Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre. Včasným a vysoko profesionálnym prístupom mu lekári zachránili život. Po troch týždňoch umelého spánku ho lekári prešovskej nemocnice prebrali k životu. Pre návrat do plnohodnotného života okrem jeho osobného úsilia a Božej pomoci je však potrebná aj naša pomoc. Vďaka nej by sa mu dostala dlhodobá odborná rehabilitačná podpora v podobe pobytov v špičkových zariadeniach i zakúpenie pomôcok potrebných na rehabilitáciu, pretože zďaleka nie všetko bude môcť byť v rámci jeho očakávanej dlhodobej rekonvalescencie kryté z poistenia.
Peter má len mamku, súrodencov nemá, ale jeho rodinou sme aj my. Jeho poslaním bolo pomáhať, teraz potrebuje pomôcť on.
Pomôcť môžeme na číslo účtu: SK07 7500 0000 0040 2897 8340 variabilný symbol: 0001
Ďakujeme


(Na fotografiách odprevádza v Iraku na poslednej ceste vojenského zdravotníka rotného Rastislava Neplecha a jeho poľského kolegu vojaka Tomasza Murkowskeho, ktorí zahynuli 11. novembra 2006 po výbuchu nástražného systému na kolónu vozidiel pri irackom meste Al Kut, v roku 2010 slúži svätú omšu a pomáha so stavebnými úpravami v slovenskom tábore v rámci operácie ISAF v Afganskom Kandaháre a na záverečnej fotografii je v pozícii spoluorganizátora púte príslušníkov ozbrojených síl a zborov do Vatikánu a Ríma v roku 2013)

pplk. v.z. Ing. Milan Gajdoš                        Mons. František Rábek
              správca                                           ordinár OS a OZ SR
Vojenská podporná nadácia


Pomôžme vojenskému duchovnému majorovi Petrovi DzijakoviPomôžme vojenskému duchovnému majorovi Petrovi DzijakoviPomôžme vojenskému duchovnému majorovi Petrovi DzijakoviPomôžme vojenskému duchovnému majorovi Petrovi Dzijakovi

Autor: VPN , Foto: autor - Dátum: 10.05.2021
Čítanosť: 6810
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share