Preskocit navigáciu

Delegácia USAFE/AFAFRICA na návšteve slovenských vzdušných síl


Delegácia USAFE/AFAFRICA na návšteve slovenských vzdušných síl

V dňoch 7. až 9. februára 2022 sa vo vzdušných silách Slovenskej republiky v rámci programu „PHASE III FORCE DEVELOPMENT“ uskutočnila návšteva americkej delegácie.
V pondelok v priestoroch 46. krídla Kuchyňa privítal generálmajora Randalla Reeda a jeho delegáciu osobne zástupca náčelníka GŠ OS SR generálporučík Ľubomír Svoboda. Po krátkom brífingu pod vedením veliteľa plukovníka Prokopa sa delegácia presunula do Zvolena.

8. februára sa v zasadacej miestnosti veliteľstva vzdušných síl sa za prítomnosti zástupcu náčelníka GŠ OS SR generálporučíka Ľubomíra Svobodu, veliteľa vzdušných síl brigádneho generála Róberta Tótha, príslušníkov veliteľstva a 81. krídla Sliač uskutočnilo pracovné stretnutie ohľadom zabezpečenia výcviku pilotov a technického personálu pred a po dodaní lietadiel F-16, predstavenia nevyhnutnej infraštruktúry a personálu pre zabezpečenie plnenia úloh letkou F-16.

Následne sa americká delegácia presunula na 81. krídlo Sliač, kde 9. februára pokračovali pracovné stretnutia s cieľom nadviazať pracovné vzťahy s odborníkmi predovšetkým v oblastiach prevádzky leteckej techniky F-16, výstavby a rozvoja infraštruktúry, výcviku personálu a operačnej nasaditeľnosti jednotiek.


11112222

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 11.02.2022
Čítanosť: 4459
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share