Preskocit navigáciu

Spojenie síl vojakov a ich rodín v duchu spolupatričnosti - 9. ročník Behu solidárnosti


Spojenie síl vojakov a ich rodín v duchu spolupatričnosti - 9. ročník Behu solidárnosti

      V sobotu 6. januára 2024 sa uskutočnilo športové podujatie, ktorého cieľom je spojenie profesionálnych vojakov, ich rodín a priateľov. V poradí už 9. ročník Behu solidárnosti sa konal v priestore 5. pluku špeciálneho určenia (5. pšu) v Žiline.
      Napriek nepriaznivému počasiu sa tohtoročného podujatia zúčastnilo 49 odvážlivcov, vrátane detí. Detskí účastníci prekonali trať dlhú jeden kilometer, zatiaľ čo dospelí čelili výzve na 5 a pol kilometrov dlhej trati. Tento rok sa vyznačoval nielen účasťou príslušníkov Síl pre špeciálne operácie (SŠO) a 11. mechanizovaného práporu, ale aj účasťou výsluhových dôchodcov, čím sa ukázala nezlomná vôľa a odhodlanie vojenskej komunity.
      Behu sa zúčastnili bežci v športovom oblečení aj vo vojenských maskáčoch, symbolizujúcich rôznorodosť a jednotu. Každý bežec, ktorý prekonal cieľovú čiaru, bol odmenený perníkovou medailou, čím sa zdôraznilo, že každý účastník je víťazom v duchu solidarity.
      Po skončení behu sa účastníci a diváci zahriali teplým čajom a pochutnali si na domácich sladkostiach, čím sa vytvorila rodinná atmosféra všetkých zúčastnených.
      Víťazi jednotlivých kategórií si prevzali ocenenia z rúk veliteľa 5. pšu plukovníka Petra Žochňáka, náčelníka štábu Veliteľstva SŠO plukovníka Milana Žilinčára a Viktora Puchoňa, predsedu oblastného Klubu vojenských výsadkárov Sučany a bývalého prezidenta Klubu vojenských výsadkárov SR. Ocenená bola nielen fyzická výdrž, ale aj sila ducha a spolupatričnosti.
      Beh solidárnosti je viac než len športová udalosť. Je to príležitosť na ukázanie spolupatričnosti, odolnosti a vzájomnej podpory medzi vojakmi a ich rodinami, čo robí z tejto udalosti každoročný míľnik v kalendári vojenskej komunity.


Spojenie síl vojakov a ich rodín v duchu spolupatričnosti - 9. ročník Behu solidárnostiSpojenie síl vojakov a ich rodín v duchu spolupatričnosti - 9. ročník Behu solidárnosti

Autor: kapitánka Sylvia Šebestian/5. pšu , Foto: kapitánka Sylvia Šebestian/5. pšu - Dátum: 06.01.2024
Čítanosť: 1213
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share