Preskocit navigáciu

Súťaž malých jednotiek


Súťaž malých jednotiek

V dňoch 3.-5. októbra sa v posádkovom cvičisku Sučany uskutočnila súťaž malých jednotiek formou takticko-poradového cvičenia. Cieľom bolo preveriť profesionálnych vojakov z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov z fyzickej pripravenosti, teoretických vedomostí a praktických zručností.


Čestnú stráž prezidenta SR reprezentovali 5 profesionálni vojaci slob. Tomáš POČAROVSKÝ, slob. Jakub HULINA, slob. Dominik GOLIAN, voj. 2 stupňa Michaela ŠTEFÁNOVÁ a veliteľ družstva rtm. Marek PÔBIŠ. Súťaže sa zúčastnilo 7 družstiev. Čestná stráž Prezidenta SR obsadila krásne 4. miesto.


Súťažiaci museli prekonať niekoľko disciplín ako prekonávanie vodnej plochy, orientácia v teréne, vedomostný kvíz z histórie a vojenstva, reakcia na bojový kontakt a evakuácia zraneného z bojiska, konštrukcia ručných zbraní, prenášanie bremena, hod granátom a poľnou lopatkou, streľba zo vzduchovej pušky a vodcovské schopnosti.


Súťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiekSúťaž malých jednotiek

Autor: kpt. Mgr. Dagmara Štepánková , Foto: Ozbrojené sily SR - Dátum: 03.10.2023
Čítanosť: 960
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share